nedjelja, 10. srpnja 2011.

Tema sa "Srebrenica Dan Sjecanja (Pridruzite Nam Se)", pričuvni preslik

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović najavio dolazak u Srebrenicu 11. jula

by Srebrenica Dan Sjecanja on Friday, July 1, 2011 at 9:24pm
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je da će sudjelovati sredinom jula na obilježavanju 16. godišnjice genocida u Srebrenici.
On je to rekao danas nakon sastanka s predstavnicima Bošnjaka u Hrvatskoj, koji su mu, u ime Udruženja žena Srebrenice, uručili simbol sjećanja na srebrenički genocid.
"Najveći zločin nakon Drugoga svjetskog rata u Europi, genocid u Srebrenici", obilježava se 11. jula, rekao je Josipović novinarima.

"Nadam se da ćemo svi skupa 11. (jula) okupiti se uz odgovarajuću poruku svijetu. Bit će mi čast otići 11. u Srebrenicu pokloniti se zajedno sa svojim prijateljima" iz BiH, rekao je on.
Josipović je istaknuo potrebu "da se nikad ne zaboravi genocid u Srebrenici, da se počinitelji genocida privedu pravdi i da iz te tragedije ne samo mi ovdje na širem prostoru regije, nego i u cijelom svijetu izvučemo pouku o tome kako zločin nije način rješavanja problema, kako zločin ne smije biti dopušten i kako je genocid kakav je bio u Srebrenici mrlja na duši, na savjesti čovječanstva.
Aziz Hasanović, zamjenik zagrebačkog muftije i član izaslanstva Bošnjaka, zahvalio je Josipoviću na potpori inicijativi žena Srebrenice.       

"Tako senzibiliziramo javnost da suosjeća sa Srebrenicom i preživjelim Srebreničanima, upravo u ovim danima kad se prikupljaju njihovi posmrtni ostaci i priprema jedan od većih pokopa", rekao je.
Bošnjačko je izaslanstvo predalo Josipoviću simbol u obliku cvijeta zelenog središta i bijelih latica.
"Udruga žena Srebrenice usvojila je jedan simbol koji će se od ove godine u razdoblju od 1. do  11. 7. nositi kao znak sjećanja na genocid u Srebrenici.
 On poručuje da se pravda mora zadovoljiti i da se nikad i nikomu Srebrenica ne smije ponoviti. Ona je crna mrlja na savjesti Europe i međunarodne zajednice jer je međunarodna zajednica dopustila da se (genocid) dogodi", rekao je Hasanović.
Dodao je kako život mora ići dalje i moraju se graditi mostovi "mira, ljubavi i tolerancije".
"Svima nama je obveza da ustrajemo na tome, ali i da radimo na ideji suživota na tim prostorima. Život mora ići daje, svi smo na svoj način odgovorni i koliko možemo moramo dati da se izgrađuju mostovi mira, ljubavi tolerancije i razumijevanja, ma koliko to teško bilo, a svi smo svjedoci da je to teško i da to teško ide", rekao je.
Objasnio je da je srebrenički cvijet ručni rad i izrađeno ih je 30 hiljada koji će biti podijeljeni 11. jula kad se bude pokapalo 600 identificiranih Srebreničana, što je mali dio od ukupnoga broja nestalih, rekao je.
"S ovih 600 pokopa i dvije hiljade neidentificiranih kostiju u Tuzli, još nismo pronašli ni pola onih koji su nestali u Srebrenici", rekao je Hasanović, rođeni Srebreničan i jedan od dvojice preživjelih od 38 muškaraca u obitelji.

Simbol Srebrenice bijeli je cvijet "jer se muslimani pokapaju u bijeloj odjeći, a to je boja ponosa koja poručuje da se Srebrenica nikad ne smije zaboraviti", rekao je. 
"Cvijet je u sredini zelen, "to je znak vječnosti. Oni koji mučeničkom smrću završe ovaj život, oni vječno žive i žive u našoj svijesti i u vječnom počivalištu, raju dženetu", rekao je zamjenik muftije Hasanović.
· · Share

  • 10 people like this.
    • Almir Almix Kamber svaka cast :)
      July 1 at 9:27pm · · 2 people
    • Miroslav Rovis Ne valja Josipuso, ni Tadić.
      July 3 at 8:39pm ·
    • Miroslav Rovis
      Dragi Muslimani,pogledajte na mom kanalu, imate, tko voli, Imame Efendiju Bešića na Jazovki, uz ostalo...
      Samo bih trebao potražiti...
      Ali sam preumoran...
      Na mom Youtube kanalu. Tko zna, dosta je da nađete kanal, ako znate kako se koristnik zove.
      Ja imam koristničko ime:
      miroR2
      Imate tamo i otvaranje međlisa u Zadru, što je Katar država financirala (ona u kojoj je najčestitija internacionalna TV danas, a to je Al Jazeera -od koje ja gledam često- English, jer arabski znam samo "Esselamu aleykum!" reći...)
      Imate možda još ponešto, ali sam jako umoran...
      Samo vam želim reći, zapamtite si taj kanal, jer ako Bog (Allah, i naš i vaš je isti Bog, nisu nam vjere tako jako različite, nego su blizke) dade, onda ću sve što FTV prikaže 11. srpnja, postaviti na moj kanal, tako da pegledate, primjerice tko ne bude mogao gledati zato što bude u samoj Srebrenici.
      Ja Srebrenicu nosim u duši, jer bezkrajno poštivam sve žrtve i vaše, od srbokomunista, od silne partizanije 1945. i 1990-tih...
      Pa da jeste kako neki velite drugi neki narod, ili da niste nego smo isti narod i mi Katolici i vi Muslimani kako eto i Efendija Bešić, a ne samo neki Katolici poput mene, vele...
      Dakle moj kanal je:
      http://www.youtube.com/use​r/miroR2#g/u
      i, budući sam ja Katolik, ipak ima više Katoličkih slikopisa (Hrvatska/Bošnjačka rieč za čudnu stranu rieč "video"), ali ima, a i bit će, i Muslimanskih.
      Ali recite i koju dovu za mene, jer ja mrdnem krivo i Udb-a će me u zatvor srtpati.
      Pogledajte:
      Privrjemena adresa:
      http://www.croatiafidelis.​hr/POZOR_privrjemeno_POZOR​_36f728_POZOR_2acff0/
      ili preuzmite da trajno imate (305MB, manje od pola CD-a, ISO slika):
      http://www.croatiafidelis.​hr/POZOR_privrjemeno_POZOR​_36f728_POZOR_2acff0.iso
      Pogledajte i:
      http://www.croatiafidelis.​hr/
      Pa dakle velim, recite i koju dovu za mene, jer jedino ako Bog Allah, dade, moći ću biti slobodan činiti...
      a ne već uskoro, tamnovati...
      Bog - Allah i Hrvati (ili i Hrvati i Bošnjaci)!
      July 3 at 8:57pm ·
    • Alen Sarajlic Nisveta Tiro: Oni su davno pomeli ispred svoje kuce Olujom 1995 god Nama Bosancima niko nije dobar. Ostali smo mali kao makovo zrno i opet izgleda nismo dosli pameeti. Kontaktiracu Admine ove stranice da takve kao sto ste vi udalje sa ovog casnog mjesta. Nismo ovdje da pametujemo nego da odamo pocast Srebrenickim Zrtvama..Toliko
      8 hours ago ·
    • Miroslav Rovis Što se Oluje tiče, upoznaj poviest. Zajedno smo vratili vaše i naše teritorije Olujom 1995., budući smo, Armija BiH i Hrvatska Vojska, bili saveznici, nakon, ako se dobro sjećam, Splitskog sporazuma, između predsjednika BiH Alije Izetbegovića i predsjednika Republike Hrvatske Franje Tuđmana.
      Bez Oluje, došlo bi do još jedne Srebrenice, još veće, u Bihaću, koju bi, prvenstveno Muslimanskom stanovničtvu u Bihaću zatočenom, najveći Koljač Europe nakon II svj. rata, general sa petokrakom na čelu (petokrakom ljubljenom o mojega jadnoga Josipuse), general Jugoslavenske Armije Ratko Mladić priskrbio iz sve svoje "srbske" duše. Stavljam "srbske" pod navodnike, jer poštujem čestite Srbe, a nekima se divim: Žene u Crnom Srbije, Daniel Senkić, zagrebački Veljko Đorđević, i mnogi drugi (ali u našim krajevima vlast ne drže takvi, nego velikosrbi).
      Da je sloga između Katolika i Muslimana (ili ako se hoće, imena su manje bitna, Hrvata i Muslimana, premda je nejasno i jedno i drugo, jer odcjepljenje vaše od nas, jedno: postoji, drugo: nije podpuno, i ne daj dragi Bože, dragi Alahu, da bude!)...
      Da je sloga između, nomina sunt odiosa, vas i nas, bila veća, ili točnije da krv složnih Muslimana i Hrvata nije potocima počela teći, odkad je UDB-a, po svoj prilici UDB-a RH (ali u dosluhu s vašom), po dečkima Tute Naletilića, pobila krvnički, bez milosti, bez ljudskosti, neljudski, Blaža Kraljevića i njegove HOS-ovce Muslimane i Katolike...
      Da je sloga između vas i nas bila veća, stari moj...
      Da je sloga između vas i nas bila veća, dragi Muslimani i dragi Katolici koji ovo čitate (ovaj tekst ću postaviti i na Google grupu Croatian-News)...
      Da je sloga između vas i nas bila veća, draga braćo, ne bi bilo ove okrutne međunarodno priznate, od Tadića mudrog (ali koji je čuvao Mladića do nedavno u svome susjedstvu, pod svojim nosom; nije Tadić Đinđić, kome svaki blagoslov od Boga i od naroda, pokojnome!), do mojeg udbaša Josipuse koji diše jugoslavenski svakim dahom svoje manekenske osobe umjetne duše...
      Da je sloga između vas i nas bila veća, draga braćo, ne bi bilo republike srbske, iz koje su i Muslimani i Katolici hametice očišćeni.
      Što se mudrovanja tiče, ne znam želite li se tući po očima ili po ušima sjećanja... ii samo tvrdite a da niste upoznali neke činjenice.
      Naime, primjerice, džamije građene po Kanadi ili Australiji nakon II svj. rata, financijska sredstva pribavljale su, gradeći se, te promičbom, kao Hrvatske Džamije. I to vam može posvjedočiti vrlo štovani Asaf Duraković, kojega iznimno cienim, koji i danas živi u Kanadi. Dakle u gradovima, ako se dobro sjećam, Torontu (ali mogao bi biti i Montreal, jer govorim po sjećanju, podatci se, uvjeren sam, mogu naći i provjeriti), te možda Canberra ili Sydney (tog podatka se doista ne sjećam pouzdano), džamije su imale imena: "Hrvatska Džamija..." a pod tri točke sliedio je ostatak naziva.
      Te su Džamije nakon vašeg i našeg, ili u tieku vašeg i našeg Domovinskog rata preimenovane u Bošnjačke Džamije. Do tada su se zvale Hrvatske Džamije.
      Planiram postaviti na moj Youtube kanal još slikopisnih ("video", liepe li rieči Hrvatske/Bošnjačke, "video") materijala koji će sa svetom mi Srebrenicom biti povezani.
      Islam kao vjeru poštujem, a Bosanske Muslimane posebno, jer sam kao diete živio u Kaknju, pa Bosanskoj Krupi, pa Sarajevu, i volim Bosnu. Predivna mi je u sjećanju.
      Već postoje slikopisi na mom kanalu koji su s Bosnom, a posebice Srebrenicom, povezani. Ne znam što ću naći, a što ne (imam dvjestodvadesetak slikopisa dosad):

      "FTV / Al Jazeera 2011-06-01"
      http://www.youtube.com/wat​ch?v=KZDDJh9-alc

      "FTV, Srebrenica, bezpravna gradnja crkve i Pop zaslužan za genocid"
      http://www.youtube.com/wat​ch?v=Uee7t280qX8

      "FTV, Vlasenica, dženaza (ukop) novih žrtava iz 1992., godina 2011."
      http://www.youtube.com/wat​ch?v=DIkQtDcbLOU

      ovdje je ugledna minutaža (u uzporedbi s mojim inače separatističkim Katolicima, prosječno gledajući) posvećena Imamima Idrizu Efendiji Bešiću, te Ademiru ef. Muhiću: "TV Bujica, Jazovka 2011., Jabuka TV"
      http://www.youtube.com/wat​ch?v=-qQAWqOVEuw
      (označeno poveznicom u popratnom tekstu, želi li tko preskočiti i odmah Imame poslušati)

      Osobno sam najviše svojih analiza, koje bih rado i nastavio, jer kod Imama Bešića osobno za sebe kao čovjeka nalazim veliku mudrosti, kao i krjepost (vrlinu), u svezi TV prienosa s Bleiburga, posvetio njemu, Imamu vukovarsko-sriemskom, Imamu iz Gunje. Jer je mene duboko taknulo njegovo čestito ponašanja, a ne samo govor.
      O tome, pa onda tamo možete pronaći i povezane slikopise, ako se kojeg ne budem sjetio gdje je, možete čitati ovdje i u poveznicama odavde:

      (čitava tema)
      http://groups.google.com/g​roup/croatian-news/browse_​thread/thread/e88396fdd598​b5df

      (Ili odavde)
      http://groups.google.com/g​roup/croatian-news/msg/c4e​cd233c0b9ca45
      gdje je:
      "HTV, Bleiburg 2011., Imam Idriz Efendija Bešić"
      http://www.youtube.com/wat​ch?v=OQYYAnXs7lM

      Kao što sam presretan kad moji Katolici dođu pokloniti se žrtvama Srebrenice, tako ću biti presretan bude li sliedeće godine na Bleiburgu i Jazovki, sve to više Muslimana!

      Zaposlen sam, a malo i bolestan, pa napuštam daljnje pisanje ovog teksta.

      Nemojte me tjerati od sebe, a ja pak ne ću pred poviestću oči zatvarati!
      Ne ću prestati djelovati da se pomire i inače Islam i Kršćanstvo (isti nam je Bog!), ali posebice, Katolici i Muslimani Hrvatskih (ili Hrvatskih i Bošnjačkih) teritorija.

      Bog - Alah i Hrvati (i Bošnjaci)!
      Esselamu aleykum!
      Hvaljen Isus i Marija!

      Miroslav Rovis

      http://groups.google.com/g​roup/croatian-news/
      http://www.CroatiaFidelis.​hr/
      http://www.exDeo.com/
      http://www.youtube.com/use​r/miroR2#g/u

      Ako Bog dade, sliedi, u skoroj budućnosti, još slikopisa u vezi sa zbivanjima oko Srebrenice, koliko uspijem snimiti na FTV-u, a nešto i na Al Jazeera English, na mom Youtube kanalu.
      (uzprkos mogućoj represiji režima RH koji me protuzakonito osudio na uvjetnu zatvorsku kaznu --još sam u roku kušnje, još traje uvjet-- kako naći možete u poveznici u predhodnome mome postu!)

      Kako navedoh, tako i objavih, ovaj tekst, uz predhodne postove kojima je u odgovor napisan, na:

      http://groups.google.com/g​roup/croatian-news/msg/a72​ddf7139a682f7

      Pogledajte i temu u kojoj je:
      http://groups.google.com/g​roup/croatian-news/browse_​thread/thread/e88396fdd598​b5df/a72ddf7139a682f7#a72d​df7139a682f7

      jer bude možda još koja pikantna inter-lokacijska novina tamo (ostati samo na Facebooku znači lakše biti kompromitiran u onome što postavljaš, po volji udbaša uposlenika...)

Nema komentara:

Objavi komentar